Maximale belasting elektrische Step: komt er meer bij kijken dan alleen je gewicht?

Maximale belasting elektrische Step: komt er meer bij kijken dan alleen je gewicht?

Als het gaat om het kopen van een nieuwe step elektrisch, is het maximale laadvermogen een kenmerk waar velen zich niet al te veel zorgen over maken. Immers, als een e-Step je binnen de aanbevolen grenzen kan vervoeren, waarom zou je je er dan verder druk over maken? Of is er meer aan de hand?

Natuurlijk heeft de zwaardere rijder baat bij een groter maximaal laadvermogen, maar e-Steps met een groter laadvermogen zijn niet alleen voor zwaardere rijders; iedereen kan van deze onderschatte eigenschap profiteren. Daarnaast zijn er ook nog verschillende segway deze zorgen ook voor comfort en snelheid.  Hier leest u hoe!

Grotere flexibiliteit/bruikbaarheid

Zelfs als je geen moeite hebt met het maximale draagvermogen van een e-Step in je eentje, is de kans groot dat je bagage de weegschaal doet doorslaan. Hoewel een lichte rugzak misschien maar een paar kilo weegt, kan een grotere, volledig beladen bepakking in extreme gevallen tot wel 20 kg wegen. 

Als je een man van 90 kg bent en een rugzak van 20 kg draagt, heb je dus een e-Step nodig die tot 110 kg kan dragen, in plaats van de 100 kg die veel toonaangevende merken voor hun e-Steps garanderen. 

De beste tip: als je bagage op een e-Step wilt vervoeren, hang die dan niet aan het stuur. Dit vermindert de controle over een e-Step en het is ook zeer waarschijnlijk dat de garantie vervalt.

Verbeterde duurzaamheid

Het maximale draagvermogen is ook een goede indicator voor de bouwkwaliteit en de duurzaamheid van de constructie. Een groter draagvermogen zorgt voor een sterkere, potentieel meer betrouwbare e-Step.

Hoewel er verschillende factoren zijn die bijdragen aan de betrouwbaarheid, betekent een duurzamer chassisontwerp dat u waarschijnlijk langer plezier zult hebben van het gebruik van uw e-Step. Dit maximaliseert de waarde op lange termijn van uw investering in het door u gekozen apparaat, terwijl de kans groter is dat het zwaardere schokken tijdens zijn levensduur aankan.

Motoren met hogere specificaties

Het maximale draagvermogen van een e-Step heeft niet alleen te maken met structurele sterkte – het werkt ook hand in hand met het motorvermogen. In feite kan een hoger maximaal draagvermogen soms ook betekenen dat er een motor met een hogere specificatie is geïnstalleerd.

Als een e-Step een zwaardere lading moet vervoeren, dan heeft hij naast de fysieke kracht ook het vermogen nodig om dit efficiënt te doen. Tegelijkertijd erkennen e-Stepfabrikanten dat motoren zwaarder worden belast door de zwaardere lasten die ze moeten kunnen dragen, dus het monteren van hardere, soms krachtigere motoren is een logische verbetering.

Stabieler, veiliger rijden

In de overgrote meerderheid van de gevallen zal de extra stevigheid in het chassisontwerp een kleine hoeveelheid gewicht aan de e-Step zelf toevoegen. Maar dat gewicht kan een e-Step juist stabieler maken, vooral als het wat ruwer wordt.

 Door het iets zwaardere, sterkere chassisontwerp zijn typische obstakels zoals lage stoepranden, bulten en hobbels en zelfs grind gemakkelijker te nemen, dankzij het verbeterde vermogen van de e-Step om ze te ‘berijden’. Ze brengen een sterkere e-Step minder uit balans, wat resulteert in een stabielere, voorspelbaardere en uiteindelijk veiligere rit.  

Behoud van uw garantie

Hoewel je nooit wilt dat er iets misgaat met je e-Step, kan een garantie je de echte zekerheid geven dat als er iets gebeurt, je gedekt bent voor de reparatie van eventuele defecten en gebreken. Dit is geweldig, hoewel het echt belangrijk is om ervoor te zorgen dat u zich houdt aan het aanbevolen maximale draagvermogen van uw e-Step. 

Als u dat niet doet, loopt u het risico dat de garantie vervalt als u uiteindelijk een reparatie nodig hebt, vooral als de e-Step tekenen vertoont dat er mogelijk op is gereden met een lading waar hij niet voor is ontworpen. Daarom raden we altijd aan om jezelf wat speling te geven als het gaat om maximale belasting, zodat je gedekt bent met een beetje capaciteit in reserve.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share