De 23 medische aandoeningen die je in Ierland op je rijbewijs moet aangeven om hoge boetes te voorkomen

De 23 medische aandoeningen die je in Ierland op je rijbewijs moet aangeven om hoge boetes te voorkomen

Automobilisten worden gewaarschuwd dat als ze een medische aandoening niet bekendmaken, ze boetes of zelfs strafrechtelijke sancties kunnen krijgen

 

Rijbewijs

Er zijn strikte regels verbonden aan het aanvragen van een rijbewijs. Ierse automobilisten zijn verplicht om aan te geven of ze een medische aandoening hebben wanneer ze een rijbewijs aanvragen, anders riskeren ze een reeks sancties.

Mensen met bestaande leervergunningen of volledige licenties die een van de 23 vermelde gezondheidsproblemen hebben, moeten ook een aanvraag indienen om hun documenten bij te werken. De National Driver License Service vermeldt zes categorieën aanvragers die een medisch rapportformulier moeten bijvoegen bij een poging om een ​​​​rijbewijs te bemachtigen. Mensen die een leervergunning of rijbewijs in een van de C- of D-categorieën aanvragen, moeten een rapport indienen als ze een bus of vrachtwagen willen besturen.

Er zijn strikte regels verbonden aan het aanvraagproces van een rijbewijs

Andere aanvragers die een medisch rapport moeten overleggen, zijn iedereen van 70 jaar of ouder, iedereen die ooit aan alcoholisme of epilepsie heeft geleden, of mensen die regelmatig drugs of medicijnen gebruiken waardoor ze waarschijnlijk een onveilige bestuurder worden.

Het medisch rapport moet correct worden ingevuld door een geregistreerde arts en moet in hun aanwezigheid worden ondertekend. Oline ANWB theorie oefenen is mogelijk online. De zesde categorie waar aanvragers een formulier moeten indienen, is wanneer ze aan bepaalde medische aandoeningen lijden. De NDLS beschrijft een reeks van 23 aandoeningen, evenals behandelingen, die de rijvaardigheid van mensen kunnen beïnvloeden en daarom moeten deze door automobilisten worden benadrukt.

Als chauffeurs een medische aandoening hebben die aan de NDLS moet worden gemeld, moeten ze een medisch rapportformulier laten invullen en een aanvraag voor wijziging van persoonlijke gegevens indienen.

Hoewel de lijst niet uitputtend is, zijn er volgens de NDLS 23 voorwaarden die op alle rijbewijsaanvragen moeten worden vermeld:

Diabetes die wordt behandeld met insuline- en/of sulfonylureumtabletten (uw arts kan u adviseren of u deze tabletten al dan niet gebruikt) het is niet nodig om het ons te vertellen indien behandeld met andere tabletten en/of een dieet. Haaientanden regels staan vermeld op de website.

Epilepsie

Beroerte of TIA’s (lichte beroertes) met bijbehorende symptomen die langer dan een maand aanhouden

Toevallen of black-outs

Elke vorm van hersenoperatie, hersenabces of ernstig hoofdletsel waarbij sprake is van een klinische behandeling of een hersentumor of ruggengraatletsel of ruggenmergtumor

Een geïmplanteerde pacemaker

Een geïmplanteerde hartdefibrillator (ICD)

Herhaalde aanvallen van plotselinge invaliderende duizeligheid

Elke andere chronische neurologische aandoening zoals multiple sclerose, motorneuronziekte, de ziekte van Parkinson of de ziekte van Huntington

Een ernstig geheugenprobleem of perioden van verwarring

Aanhoudend alcoholmisbruik of afhankelijkheid

Aanhoudend drugsmisbruik of afhankelijkheid

Ernstige psychiatrische ziekte of psychische problemen

ziekte van Parkinson

Slaapapneusyndroom

Narcolepsie

Elke aandoening die uw perifere zicht beïnvloedt

Totaal verlies van gezichtsvermogen in één oog

Elke aandoening die beide ogen aantast, of het resterende oog als de bestuurder maar één oog heeft (exclusief kleurenblindheid of kort- of verziendheid)

Een ernstige gehoorstoornis

Ernstige leerstoornis

Alle aanhoudende problemen met armen of benen die het rijden tot een automatisch voertuig beperken

Alle aanhoudende problemen met armen of benen die het rijden beperken tot een aangepast voertuig

Automobilisten worden gewaarschuwd dat als ze de NDLS niet op de hoogte stellen van een medische aandoening, hetzij bij het aanvragen van een vergunning of nadat ze er een hebben verkregen, ze boetes of zelfs strafrechtelijke sancties kunnen krijgen.

De NDLS zegt: “Chauffeurs moeten zich ervan bewust zijn dat er op lange termijn financiële, verzekerings-, juridische en strafrechtelijke gevolgen kunnen zijn als er geen medische aandoening wordt gemeld die van invloed kan zijn op hun vermogen om veilig naar de NDLS en de verzekeringsmaatschappij te rijden.”

 

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share