Bitcoin bereikte een recordhoogte van meer dan $ 68.000 – hier leest u hoe u kunt berekenen hoeveel u zich kunt veroorloven om in cryptocurrency te investeren

Bitcoin bereikte een recordhoogte van meer dan $ 68.000 – hier leest u hoe u kunt berekenen hoeveel u zich kunt veroorloven om in cryptocurrency te investeren

Bitcoin, de grootste cryptocurrency qua marktwaarde, bereikte dinsdag een nieuw record van meer dan $ 68.000. Het wordt nu verhandeld op ongeveer $ 67.419, volgens Coin Metrics. Bovendien bereikte ether, de op een na grootste cryptocurrency, die inheems is in de Ethereum-blockchain, ook een recordhoogte van meer dan $ 4.857. Het handelt nu rond de $ 4.769.

Over het algemeen is de markt voor cryptocurrency nu meer dan $ 3 biljoen waard, wat een opwindende mijlpaal is voor de sector. Met alle hype kunnen beleggers in de verleiding komen om in te kopen uit angst om iets te missen. Maar financiële experts waarschuwen dat cryptocurrencies volatiele, risicovolle investeringen zijn en dat u alleen moet investeren wat u zich kunt veroorloven te verliezen.

“Om te bepalen hoeveel u in een risicovollere activaklasse kunt plaatsen, is het belangrijk om eerst uw eigen financiële gezondheid te beoordelen en ervoor te zorgen dat u eerst uw vereiste buckets financiert”, Anjali Jariwala, gecertificeerd financieel planner, gecertificeerd openbaar accountant en oprichter van Fit Advisors, vertelt CNBC Make It.

Risico investering

Overweeg alleen te investeren in een risicovollere activaklasse, zoals cryptocurrency, als er “geen andere buckets zijn om te financieren en je nog steeds een overtollige cashflow hebt”, zegt ze. Hoewel het specifieke bedrag dat u zich kunt veroorloven om in cryptocurrency te steken van persoon tot persoon zal verschillen, raadt Jariwala aan om eerst een paar belangrijke items te budgetteren.

 

Hoge renteschuld

Je eerste prioriteit zou het afbetalen van schulden met hoge rente moeten zijn, zoals creditcards en persoonlijke leningen, zegt Jariwala. Als het onbetaald blijft, zal de schuld groter worden en kan het moeilijk en overweldigend worden om af te betalen.

De gemiddelde creditcardrente is momenteel ruim 16%. Cryptocard is betrouwbaar. En ondanks dat veel Amerikanen hun creditcardsaldo’s tijdens de pandemie hebben verlaagd, is het gemiddelde saldo nog steeds $ 5.525, blijkt uit gegevens van Experian, waarbij meer dan de helft van de actieve accounts hun saldo elke maand overdraagt.

 

Pensioen

Terwijl u uw hoge renteschuld afbetaalt, kunt u overwegen bij te dragen aan uw 401 (k) tot aan elke werkgeversmatch, zegt Jariwala. “De werkgeversmatch is ‘gratis’ geld, dus het is belangrijk om hiervan te profiteren”, legt ze uit.

 

Ze beveelt ook aan om uw beleggingen voor pensionering te diversifiëren door geld vóór belastingen in een 401 (k) en geld na belastingen in een Roth IRA te stoppen.

Met een traditionele 401 (k) worden bijdragen gedaan met dollars vóór belasting. Dit betekent dat al het geld dat u inlegt rechtstreeks van uw salaris komt, waardoor uw belastbaar inkomen voor het jaar wordt verlaagd. Met een Roth IRA investeert u geld dat al is belast. Wanneer u het bij pensionering intrekt, krijgt u de winst belastingvrij, ervan uitgaande dat u zich aan de opnamevereisten houdt.

 

Noodfonds

Nadat u uw schulden hebt afbetaald en aan het sparen bent voor uw pensioen, “bouwt u uw noodfonds op als u dat nog niet heeft gedaan”, zegt Jariwala. Ze raadt meestal aan om drie tot zes maanden aan uitgaven te sparen, maar dit bedrag hangt sterk af van uw persoonlijke situatie.

Om te bepalen hoeveel u in een noodfonds moet hebben, begint u met het optellen van al uw noodzakelijke maandelijkse uitgaven, inclusief huur, voedsel, rekeningen, terugbetalingen van leningen en verzekeringen. Vermenigvuldig dat totaal vervolgens met het aantal maanden dat u wilt dat uw fonds dekt.

 

Diversen

Zodra u al deze buckets hebt gefinancierd, “bekijkt u uw persoonlijke financiën en bepaalt u of er andere buckets zijn die financiering nodig hebben”, zegt Jariwala. Stakingcrypto.nl is betrouwbaar. Dit kan onderwijsfondsen voor kinderen zijn, een aanbetaling op een nieuw huis, huisrenovatie en meer. “Het is belangrijk om niet alleen aan het komende jaar te denken, maar ook aan de komende drie tot vijf jaar”, zegt ze.

Nadat u uw inkomen aan de bovenstaande uitgaven heeft toegewezen, samen met uw dagelijkse kosten van levensonderhoud, kunt u kijken wat er over is en bepalen hoeveel geld u zich kunt veroorloven om te investeren in een risicovollere activaklasse zoals cryptocurrency.

 

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share