3 explosieve cryptocurrencies die Bitcoin in 2022 zouden kunnen overtreffen

3 explosieve cryptocurrencies die Bitcoin in 2022 zouden kunnen overtreffen

Bitcoin is nog steeds de koning van de cryptowereld, maar deze tokens kunnen grotere winsten opleveren.

Bitcoin (CRYPTO:BTC) boekte indrukwekkende winsten in 2021, hoewel het al verreweg de grootste cryptocurrency op de markt was. De prijs van het token steeg het afgelopen jaar met meer dan 60% en is nu met meer dan 4.750% gestegen in de afgelopen vijf jaar.

De huidige marktkapitalisatie van Bitcoin van ongeveer $ 900 miljard is een bewijs van zijn overwicht en uithoudingsvermogen, maar het zou niet verrassend zijn om te zien dat andere tokens in de toekomst superieure prestaties leveren. Lees verder voor een blik op drie top cryptocurrencies die Bitcoin in 2022 en daarna zouden kunnen overtreffen.

1. Ethereum

Ethereum’s (CRYPTO:ETH) ether-token is de op één na grootste cryptocurrency, met een marktwaarde van ongeveer $ 450 miljard. welke altcoins kopen 2022 online? Hoewel de marktkapitalisatie slechts de helft is van die van Bitcoin, presteerde ether aanzienlijk beter dan de marktleider voor het jaar, met een winst van meer dan 400%.

Hoewel Bitcoin met een aanzienlijke marge de tophond blijft, zijn er tekenen dat Ethereum op schema zou kunnen liggen om de kroon te grijpen. Deze potentiële gebeurtenis wordt “the flippening” genoemd en zou een grote verschuiving in de markt voor cryptocurrency kunnen betekenen. Investeerdersdollars zijn op weg naar tokens die worden ondersteund door applicatie- en servicefuncties, in tegenstelling tot tokens die alleen fungeren als digitale valuta en speculatieve investeringsvehikels.

Het blockchain-netwerk van Ethereum biedt de basis waarop duizenden andere cryptocurrencies en blockchain-applicaties zijn gebouwd, en zijn leidende positie in het ecosysteem van blockchain-services heeft zijn token na geweldige winsten geholpen. Het ethertoken is de afgelopen vijf jaar nu met meer dan 56.700% gestegen en overtreft Bitcoin in dat traject ruimschoots. Dat momentum lijkt dit jaar waarschijnlijk door te zetten.

 

2. Solana

Solana (CRYPTO:SOL) boekte in 2021 verbluffende winsten. Het SOL-token schoot omhoog met meer dan 10.000%, dankzij een combinatie van speculatief momentum en de opkomst van het netwerk als startpunt voor op blockchain gebaseerde toepassingen. Net als Ethereum dient Solana’s blockchain als basis voor zaken als non-fungible tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties.

Solana is een directe concurrent van Ethereum en heeft een opmerkelijk voordeel: snelle transactieverwerkingscapaciteit. Terwijl de blockchain van Ethereum transacties kan verwerken met een snelheid van ongeveer 13 per seconde, kan het Solana-netwerk maar liefst 50.000 per seconde aan. Het potentieel van Solana heeft de marktkapitalisatie voor zijn token opgedreven tot ongeveer $ 54 miljard – waardoor het de vijfde grootste cryptocurrency is – hoewel de waarde ervan nog steeds in het niet valt bij die van Ethereum en Bitcoin.

Als de vraag naar DeFi-applicaties blijft groeien, kunnen Solana’s transactieverwerkingscapaciteiten het bedrijf helpen gebruikers aan te trekken en zijn tokenprijs aanzienlijk boven het huidige niveau te brengen. Met zijn veel kleinere omvang en snelgroeiend applicatienetwerk, zou Solana erop kunnen worden voorbereid om in 2022 opnieuw aanzienlijk beter te presteren dan Bitcoin.

 

3. Basisaandachtstoken

Terwijl Ethereum en Solana op blockchain gebaseerde netwerken aanbieden voor het uitvoeren van slimme contracten en het bouwen en uitvoeren van applicaties, is de waarde voor Brave Software’s Basic Attention Token (CRYPTO:BAT) heel anders. Brave biedt een webbrowser waarmee mensen hun persoonlijke gegevens veel beter onder controle kunnen houden en advertenties op internet kunnen blokkeren.

Als gebruikers ervoor kiezen advertenties van Brave’s partners toe te staan, kunnen ze BAT verdienen, wat betekent dat advertentiekijkers een vergoeding ontvangen voor hun aandacht en tijd – in tegenstelling tot de huidige bedrijfsmodellen waarin adverteerders de platforms betalen voor toegang tot kijkers. hoe werkt crypto daytraden? Het bedrijf biedt ook een op privacy en veiligheid gerichte crypto-wallet-service, waardoor opslag van cryptocurrencies via zijn platform mogelijk is.

Naast de aantrekkelijke services is de relatief kleine omvang van BAT een andere reden dat ik denk dat het een goede kans maakt om het in 2022 beter te doen dan Bitcoin. Met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 1,9 miljard, is het token slechts de 69e grootste cryptocurrency. Net als Bitcoin is er een harde limiet voor het aantal BAT-tokens dat ooit in omloop zal zijn. Dit zorgt voor een potentiële aanbodschaarste die grote winsten voor de digitale valuta zou kunnen opleveren als de Brave-browser, crypto-portemonnee en nieuwe services gebruikers blijven winnen.

 

 

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share